moderat_pan_nov
Foto: Pressbild

Podd om Vikingar i Sigtuna

Podden Vikingarna utspelar sig bland annat i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Gustaf Skarsgård är berättarrösten i nya podden Vikingar. Karaktärerna är agnar Lodbrok, Gudrid Thorbjörnsdotter, Ingegerd Olofsdotter och Harald Hårdråde. Ingegärd Olofsdotter ställs mot ett omöjligt val i Sigtuna kring år 1000. I podden kommer vikingarnas liv att tolkas i berättad form med dramatiserade inslag. Ingegärd Olofsdotter spelas av Emelie Rosenqvist. Podden publiceras på tisdagar på Sveriges Radio Play.

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

connys_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
defacto_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

moderat_pan_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
dackskifte_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
connys
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host