centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Podd om Vikingar i Sigtuna

Podden Vikingarna utspelar sig bland annat i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Gustaf Skarsgård är berättarrösten i nya podden Vikingar. Karaktärerna är agnar Lodbrok, Gudrid Thorbjörnsdotter, Ingegerd Olofsdotter och Harald Hårdråde. Ingegärd Olofsdotter ställs mot ett omöjligt val i Sigtuna kring år 1000. I podden kommer vikingarnas liv att tolkas i berättad form med dramatiserade inslag. Ingegärd Olofsdotter spelas av Emelie Rosenqvist. Podden publiceras på tisdagar på Sveriges Radio Play.

ica_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

dack_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

joes-helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
nrh
connys
centrum_outsider_host