vinter_pan

Plankning minskar kraftigt

Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_artikel_host

Fusket är på historiskt låga nivåer både för busstrafik, pendeltåg och tunnelbana enligt ett pressmeddelande från Moderaterna i Region Stockholm.
– Det här är en viktig delseger för en trivsammare och tryggare trafik för alla som gör rätt för sig, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Under man genomförde 522 000 biljettkontroller runt om i SL-trafiken. Totalt var det ca 2,61 procent som åkte utan biljett. 1,43 procent saknade biljett på buss, 4,09 på pendeltåg.
– Nu måste vi fortsätta och hålla i våra insatser. Så säkrar ju inte bara en trivsammare och tryggare trafik. Den minskade tjuvåkningen innebär miljontals kronor mer till bygget av en tryggare, punktligare och mer robust kollektivtrafik för dagens och morgondagens resenärer, fortsätter Tamsons.

vinter_helsida
joes-helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
slottsby_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

wenngarn_jul_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
joes_outsider
vinter_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
connys
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna