nationaldagen_pan
Ett plan kanade av startbanan på ArlandaFoto: MMS-Bild

Plan kanade av startbana

Ett flygplan tillhörande BRA gled av landningsbanan på Arlanda under dagen rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Planet från BRA som var på väg till Bromma men inte kunde landa där på grund av halka dirigerades om till Arlanda. Planet landade på Arlanda men när det skulle starta igen halkade den av rapporterar Aftonbladet:
– Ingen har skadats men planet står så till att banan måste stängas i väntan på att det ska kunna transporteras bort, säger Åsa Öhman vid Swedavias presstjänst till tidningen.

Inga förseningar har uppstått på grund av incidenten men det är heller inte högtrafik just nu. Om planet står kvar vid klockan 17 så kan det bli problem. Innan det bogseras bort måste tekniker kontrollera det. Swedavia väntar just på tekniker innan bogseringen.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
connys
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out