vinter_pan

Plan från Arlanda nära krasch

Ett plan från Arlanda som skulle till Paris var nära att krascha i våras avslöjar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Airhub Aviation flög på uppdrag av Norwegian och lämnade Arlanda för Charles de Gaulle i Paris. I samband med landning i Paris var det nära krasch avslöjade Aftonbladet under tisdagen. Orsaken var att flygledartornet i Paris gett felaktiga uppgifter om höjdmeter, piloterna trodde att de hade 85 meter ytterligare bana att landa på. Samtidigt rådde dåligt väder men piloterna klandras av franska myndigheter för att de haft fel inställningar på höjdmätaren i cockpit. Planet var 1,8 meter från att krascha innan piloterna insåg misstaget och lyfte igen.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

joes-helsida
vinter_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
slottsby_helsida
ica_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
joes_outsider
slottsby_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
ica_outsider
centrum_outsider_host
oppethus_out
swedol_outsider
vinter_outsider
connys