nationaldagen_pan

Plan från Arlanda nära krasch

Ett plan från Arlanda som skulle till Paris var nära att krascha i våras avslöjar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Airhub Aviation flög på uppdrag av Norwegian och lämnade Arlanda för Charles de Gaulle i Paris. I samband med landning i Paris var det nära krasch avslöjade Aftonbladet under tisdagen. Orsaken var att flygledartornet i Paris gett felaktiga uppgifter om höjdmeter, piloterna trodde att de hade 85 meter ytterligare bana att landa på. Samtidigt rådde dåligt väder men piloterna klandras av franska myndigheter för att de haft fel inställningar på höjdmätaren i cockpit. Planet var 1,8 meter från att krascha innan piloterna insåg misstaget och lyfte igen.

mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys