centrum_panorama_hostshopping
Placera en station i Valsta centrum, föreslår en märstaboFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Placera polisstation i Valsta

Märstabon Lorenzo Garcia har startat upp en namninsamling på nätet för en polisstation i Märsta.

centrum_artikel_host

Redan efter några dagar har namninsamlingen för en polisstation i Märsta engagerat hundratals. Målet är att få till minst 1000 namn enligt märstabon Lorenzo Garcia som är initiativtagare.

Lorenzo har förslag om lokalisering till Valsta Centrum, det tror han skulle vara ett lyft om poliserna kan vara synliga i lokalerna där och samtala med föräldrar och unDet har funnits en tid där det fanns en polisstation i Märsta som var ordentligt bemannad. OK mycket vatten har runnit sedan dess men dagens problem med stenkastning mot blåljus, inbrott som inte anmäls eftersom när polisen kommer från Sollentuna då har förövarna redan försvunnit, ja, jag är inte polis eller inte har någon som helst kunnande om hur polisen kan sköta sitt jobb effektivare eller bättre, säger Lorenzo Garcia till märsta.nu

Det är många som delar Lorenzos oro, han har samtalat med grannar och andra kommuninvånare, han påstår även att politiker delar hans uppfattning. Han tycker att Sigtuna nu borde ha en station eftersom Väsby ligger nära Sollentuna där det redan finns en stor station. Polismyndigheten i Stockholms Län har tidigare deklarerat att en station ska etableras i Väsby. Vad märsta.nu erfar kan det i framtiden finnas plats för en station i Märsta Centrum, något som centrumägaren FastPartner förbereder plats för utmed Nymärstagatan.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
klara_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host