vinter_pan
Full fart i PrästängshallenFoto: Insändarbild
Det sociala är minst lika viktigt som spelet.Foto: Insändarbild
Berndt HjelmFoto: Privat

Pingiskliniken gör en insats för äldre

Två gånger i veckan samlas ett 30-tal äldre i Prästängshallen för att spela pingis, ett initiativ som Berndt Hjelm tog med sig från Umeå: - Jag tycker att vi gör en fantastisk insats för friskvården, säger Berndt.

centrum_artikel_host

Berndt Hjelm startade Pingiskliniken i Umeå där den blev en succé. Konceptet var att pensionärer skulle träffas och spela pingis 1-2 gånger i veckan.
– Jag skulle vilja påstå att det är en av de bästa pensionärssporterna Reaktionsförmågan och rörelseförmågan ökar successivt och du övar snabbhet i fötterna.Det tror jag man har nytta även då man inte spelar pingis. Jag vet inte om någon av oss pensionärer skadat sig under alla dessa år, berättar Berndt.

Berndt flyttade till Sigtuna för två år sedan och tog direkt kontakt med Sigtuna IF som redan hade en ungdomssektion i bordtennis. Utrustningen fanns redan vilket underlättade starten.
– Idag är vi 45 stycken varav sex kvinnor som spelar tisdagar 09.00-12.00 och fredagar 10.00-12.00.

På tisdagar är det mer än bara pingis man spelar, efteråt är det nämligen fika. Den sociala biten är viktig, poängterar Berndt. Deltagarna är i åldrarna 67-86 år och samtliga har t-shirts med tryck ”Pingiskliniken”. Den intresserade kan ta kontakt med Berndt via Sigtuna IF, kostnad är 400 kronor per termin.
– Vi spelar alla dagar utom röda dagar. Inget är planerat för jul och nyår, fortsätter Berndt.

vinter_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida
slottsby_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
joes_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
oppethus_out
connys
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out