centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/SAS

Pilotstrejken drabbar Arlanda

SAS-piloterna drog på fredagkvällen ut i strejk och trafiken på Arlanda är hårt drabbad.

centrum_artikel_host

400 piloter togs ut i strejk av Svensk Pilotförening, trafiken på Arlanda drabbas hårt.
– Vi är inställda på att nå en lösning så fort som möjligt, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS, till Aftonbladet.

Pilotfacket ska ha krävt löneökningar på 10 procent men SPF uppger enligt Aftonbladet att deras krav var balanserat och i linje med det avtal som slöts i Norge nyligen. Swedavia skriver på sin hemsida att strejken påverkar SAS flygningar inom till och från Sverige. Samtliga som bokat med SAS ska höra sig om med sitt flygbolag innan man beger sig till Arlanda.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider