centrum_panorama_hostshopping
Philip Alouch Foto: märsta.nu
Här får Philip priset i samband med ValstadagenFoto: Magnus Granhagen

Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

centrum_artikel_host

Alouch gick på Valstaskolan under sin grundskoletid och har alltid haft Valsta nära hjärtat. Han berättar att tiden på Valstaskolan, med fantastiska skolkamrater och lärare, har format honom till den person han är idag. Han fick där möjlighet att utveckla sina styrkor och motiverades av personalen att följa sina drömmar. Tack vare stöd från sin mentor i mellanstadiet, Zandra Lindqvist, som förutspådde att han skulle lyckas inom fotbollen eller juridiken, har han nu en karriär som jurist och är aktiv inom fotbollen för Märsta IK.

Alouch betonar också den betydelsefulla rollen som Anne Maj Öhman på Valstaskolan har haft i hans liv. Hennes uppmuntran och vägledning har inspirerat honom att lämna positiva spår hos andra människor, något som han strävar efter att göra dagligen. Hon är en del av det goda Valsta och förtjänar att hedras och hyllas, betonar Alouch.

Trots att Alouch numera är verksam inom advokatbyråernas värld och inte lika aktiv i Valstaområdet som tidigare, fortsätter han att påverka genom fotbollen och sitt arbete med socialtjänsten. Han har ett starkt engagemang för ungdomarna i Valsta och uppmanar dem att tro på sina möjligheter och sträva efter en ljusare framtid. Han påminner också föräldrar om vikten av att stödja sina barn i deras utveckling, även när det kan vara tufft att stå emot. Alouch menar att han får ta den rollen ibland som innebär att han kan verka envis och tjatig, men att det är värt det om man håller ungdomarna på rätt bana.

Framtiden för Valsta ser Alouch optimistiskt på. Han hoppas på att se fler Valstabor lyckas i livet och kunna återvända med stolthet och säga: ”Jag är från Valsta och tack vare det har jag lyckats.” Hans vision inkluderar en ny Valstaskola och ett samhälle där möjligheterna är tillgängliga för alla som vågar tro på dem.

centrum_host_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
connys