moderat_pan_nov
Kristdemokraternas nya styrelseFoto: Pressbild

Pettersson nygammal ordförande i KD

Även Kristdemokraterna har hållit årsmöte och där blev Kurt Pettersson vald till ordförande.

centrum_artikel_host

Veteranen Kurt Pettersson gör comeback som ordförande i Kristdemokraterna. Kurt är enligt ett pressmeddelande från partiet troligtvis den politiker som sysslat med lokalpolitik längst i kommunen då det var snart 40 år sedan han inledde sitt arbete i dåvarande KDS. Han har sedan dess varit antingen ordförande eller styrelsemedlem. Michael Harvey som nyligen hoppade av sin fullmäktigeplats för att satsa på sitt taxiåkeri finns inte med i styrelsen. Karsten Bjärbo valdes till vice ordförande och han är även gruppledare för partiet i fullmäktige. Ny i styrelsen är Britta Utbult-Pålsson som även sitter med i Individ- och familjeomsorgsnämnden.

Partiet har i samband med sitt årsmöte valt att göra ett utrikespolitiskt ställningstagande. Man anser att Livsmedelsverkets nya regler om att hur varor från Gaza, Golan och Västbanken bör märkas ska kritiseras. KD i Sigtuna anser att det snarare försenar än skyndar en fredsprocess eftersom israeliska företag som verkar i områdena haft en positiv verkan för palestinierna då de ska ha bra löner och villkor.
– Det är mycket förvånande att en svensk statlig myndighet – som ju skall förhålla sig rent sakligt till sitt uppdrag – driver aktiv politisk propaganda på detta sätt, står det i pressmeddelandet från (KD).

moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

agy_oppethus
connys_helsida
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
dackskifteoutsider
swedol_outsider
connys
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host