nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Personalbrist i säkerhetskontrollen

Avarn Security har problem med rekryteringen av personal vilket orsakat köer till säkerhetskontrollen.

centrum_artikel_host

Det har varit problem med köer till säkerhetskontrollerna förra veckan och även denna vecka varnar Swedavia för körisk i samband med påsk. SVT Stockholm rapporterar om att Avarn Security har problem med att hitta arbetskraft som kvalificerar sig till säkerhetskontrollen.
– Rekryteringsprocessen är lång och innehåller ett antal lämplighets- och säkerhetsprövningar för att bli godkänd, vilket innebär att många som söker till oss helt enkelt inte klarar kraven, både vad gäller våra generella krav som utbildning och språk men också kraven och lämpligheten utifrån ett säkerhetsperspektiv, uppger Avarn Security för SVT.

Personal som söker ska även utbildas och säkerhetsprövas vilket kan ta flera månader tills att man faktiskt kan jobba. Eftersom det tar lång tid att vänta på jobb så kan andra välja andra jobb som man kan börja på direkt.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider