kyrka_advent _pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Personalbrist i säkerhetskontrollen

Avarn Security har problem med rekryteringen av personal vilket orsakat köer till säkerhetskontrollen.

centrum_artikel_host

Det har varit problem med köer till säkerhetskontrollerna förra veckan och även denna vecka varnar Swedavia för körisk i samband med påsk. SVT Stockholm rapporterar om att Avarn Security har problem med att hitta arbetskraft som kvalificerar sig till säkerhetskontrollen.
– Rekryteringsprocessen är lång och innehåller ett antal lämplighets- och säkerhetsprövningar för att bli godkänd, vilket innebär att många som söker till oss helt enkelt inte klarar kraven, både vad gäller våra generella krav som utbildning och språk men också kraven och lämpligheten utifrån ett säkerhetsperspektiv, uppger Avarn Security för SVT.

Personal som söker ska även utbildas och säkerhetsprövas vilket kan ta flera månader tills att man faktiskt kan jobba. Eftersom det tar lång tid att vänta på jobb så kan andra välja andra jobb som man kan börja på direkt.

dackskifte_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

connys_helsida
julmarknad_2022
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
marknaden_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
nrh
swedol_outsider
vintermarknad_outsider