Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Personalbrist i säkerhetskontrollen

Avarn Security har problem med rekryteringen av personal vilket orsakat köer till säkerhetskontrollen.

centrum_artikel_host

Det har varit problem med köer till säkerhetskontrollerna förra veckan och även denna vecka varnar Swedavia för körisk i samband med påsk. SVT Stockholm rapporterar om att Avarn Security har problem med att hitta arbetskraft som kvalificerar sig till säkerhetskontrollen.
– Rekryteringsprocessen är lång och innehåller ett antal lämplighets- och säkerhetsprövningar för att bli godkänd, vilket innebär att många som söker till oss helt enkelt inte klarar kraven, både vad gäller våra generella krav som utbildning och språk men också kraven och lämpligheten utifrån ett säkerhetsperspektiv, uppger Avarn Security för SVT.

Personal som söker ska även utbildas och säkerhetsprövas vilket kan ta flera månader tills att man faktiskt kan jobba. Eftersom det tar lång tid att vänta på jobb så kan andra välja andra jobb som man kan börja på direkt.

slottsby_helsida
ica_helsida
wenngarn_jul_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
joes-helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
connys
slottsby_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider