sap_feb_pan
Polis och ambulans vid en buss i MärstaFoto: MMS-Bild

Polis utreder misstänkt mordförsök

En stickskadad person påträffades på en buss i Märsta under kvällen: Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, uppger Sylvia Odin, vakthavande vid Polisens ledningscentral.

centrum_artikel_host

Det var vid 19.15-tiden som En buss stannade i centrala Märsta. Polis och ambulans tillkallades och vägen spärrades snabbt av i båda riktningar. Ombord på bussen finns en person som är stickskadad enligt Sylvia Odin, vakthavande befäl vid Polisens ledningscentral. Personen fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är just nu oklart. Polisen har inlett en förundersökinng gällande mordförsök. Det finns ingen misstänkt gärningsperson i nuläget.
– Vi har en pågående insats och söker efter en gärningsperson, uppger Sylvia Odin.

sportlov

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

steningekompani_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

connys_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
connys
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider