centrum_panorama_hostshopping
Pierre Cengiz-Edstrand och Dragan Perkovic, båda har blivit av med sina arvoden i Arbetsgivareutskottet. Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Perkovic blir av med arvodet

Politiska vilden Dragan Perkovic, tidigare (L), blir av med sitt arvode efter beslut i Arbetsgivareutskottet: - Varför gör man detta nu efter ett år, frågar sig Dragan Perkovic.

centrum_artikel_host

Dragan Perkovic sitter som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och uppger att ca 4-5000 kronor i arvode betalas ut till honom varje månad för arbetet i nämnden. Men i september meddelade Perkovic att han blir politisk vilde. Arbetsgivareutskottet som beslutar om vilka som ha erhålla arvoden har dock först nu klubbat igenom en indragning av arvodet. För snart ett år sedan var det Pierre Cengiz-Edstrand (MP) som deklarerade att han röstar fritt som blev av med sitt arvode.

Går händelserna i förväg
Dragan Perkovic är frågande till varför arvodet dras in först nu, han menar att den nya koalitionen som ännu inte fått laga kraft går händelserna i förväg med att plocka bort arvoden för förtroendevalda.
– Jag förstår att de ändrar när de väl tar över, men inget är klart och man går händelserna i förväg.

Kritiserats innan
Pernilla Bergqvist (L) är ordförande i nämnden, hennes agerande i samband med att Pierre Cengiz-Edstrand blev av med arvodet har tidigare kritiserats av bland annat Olov Holst som menade att Arbetsgivarutskottet inte skulle besluta om den här typ av ärenden utan att det sker på minst kommunstyrelsenivå. Bergqvist poängterar att beslutet att dra in Dragans arvode är direkt kopplat till att han valt att lämna Liberalerna och vli politisk vilde:
– Det var hans eget beslut att lämna partiet och bli politisk vilde, säger hon.

Arvoden korrigeras med ny kommunledning
Just nu är det många politiker som inte medverkar i kommunledningen formellt sett, bland annat Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa och andra ledande socialdemokrater:
– När det gäller S-politiker så är vi i processen att bilda en ny kommunledning mellan Alliansgruppen, Liberalerna och Miljöpartiet. När den nya kommunledningen formellt är utsedd så kommer arvoden att korrigeras. Den ordningen som kommunen har idag är att kommunledningen (majoriteten) har ett visst belopp för arvoden till sitt förfogande och oppositionen har ett annat lägre belopp. Men alla sådana förändringar görs när nya kommunledningen formellt är utsedd, förklarar Berqvist.

Stödjer Holst
Dragan Perkovic har öppet sagt att han kan stödja en kommunledning som Olov Holst leder och att han när det är klart kommer att gå med i ett alliansparti. Ronnie Lundin (S) och Mats Weibull (M) röstade inte i beslutet om att dra in Dragan Perkovic arvode.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider