kyrka_advent _pan
Pierre Cengiz-Edstrand och Dragan Perkovic, båda har blivit av med sina arvoden i Arbetsgivareutskottet. Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Perkovic blir av med arvodet

Politiska vilden Dragan Perkovic, tidigare (L), blir av med sitt arvode efter beslut i Arbetsgivareutskottet: - Varför gör man detta nu efter ett år, frågar sig Dragan Perkovic.

centrum_artikel_host

Dragan Perkovic sitter som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och uppger att ca 4-5000 kronor i arvode betalas ut till honom varje månad för arbetet i nämnden. Men i september meddelade Perkovic att han blir politisk vilde. Arbetsgivareutskottet som beslutar om vilka som ha erhålla arvoden har dock först nu klubbat igenom en indragning av arvodet. För snart ett år sedan var det Pierre Cengiz-Edstrand (MP) som deklarerade att han röstar fritt som blev av med sitt arvode.

Går händelserna i förväg
Dragan Perkovic är frågande till varför arvodet dras in först nu, han menar att den nya koalitionen som ännu inte fått laga kraft går händelserna i förväg med att plocka bort arvoden för förtroendevalda.
– Jag förstår att de ändrar när de väl tar över, men inget är klart och man går händelserna i förväg.

Kritiserats innan
Pernilla Bergqvist (L) är ordförande i nämnden, hennes agerande i samband med att Pierre Cengiz-Edstrand blev av med arvodet har tidigare kritiserats av bland annat Olov Holst som menade att Arbetsgivarutskottet inte skulle besluta om den här typ av ärenden utan att det sker på minst kommunstyrelsenivå. Bergqvist poängterar att beslutet att dra in Dragans arvode är direkt kopplat till att han valt att lämna Liberalerna och vli politisk vilde:
– Det var hans eget beslut att lämna partiet och bli politisk vilde, säger hon.

Arvoden korrigeras med ny kommunledning
Just nu är det många politiker som inte medverkar i kommunledningen formellt sett, bland annat Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa och andra ledande socialdemokrater:
– När det gäller S-politiker så är vi i processen att bilda en ny kommunledning mellan Alliansgruppen, Liberalerna och Miljöpartiet. När den nya kommunledningen formellt är utsedd så kommer arvoden att korrigeras. Den ordningen som kommunen har idag är att kommunledningen (majoriteten) har ett visst belopp för arvoden till sitt förfogande och oppositionen har ett annat lägre belopp. Men alla sådana förändringar görs när nya kommunledningen formellt är utsedd, förklarar Berqvist.

Stödjer Holst
Dragan Perkovic har öppet sagt att han kan stödja en kommunledning som Olov Holst leder och att han när det är klart kommer att gå med i ett alliansparti. Ronnie Lundin (S) och Mats Weibull (M) röstade inte i beslutet om att dra in Dragan Perkovic arvode.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

connys_helsida
agy_oppethus
dackskifte_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
connys
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host