Steninge slottsbon CarolaFoto: Connoisseur
Per Taube, slottsägarenFoto: Connoisseur
SlottsgårdenFoto: Filip Gustafsson
Corvette med bilarFoto: Filip Gustafsson

Per Taube bjöd in till Connoisseurs motordag i Steninge slott

Connoisseurs årliga motordag hölls i Steninge slott och lockade stort intresse.

centrum_artikel_host

Per Taube bjöd in till Connoisseurs Motordag i Steninge slott. Det minglades och visades upp mängder av exklusiva premiumbilar. 700 gäster var inbjudna men de fick delas in i olika skift på grund av begränsningar för att minska smittspridning av covid-19. Bentley Bentayga Hybrid hade Sverigepremiär och visades upp för allmänheten för första gången.

I år vart det ren utställning på grund av covid och man fick boka upp sig till provkörningar de kommande dagarna. Intresset var stort och man fick neka många att besöka slottet detta år.
– Motordagen är ett våra allra populäraste evenemang. Gästlistan är sedan länge fylld till brädden av miljonärer som vill titta på de senaste bilnyheterna. Det här är ett väldigt bra försäljningstillfälle för alla de som säljer bilar inom premium och lyxsegmentet, säger Susanne Ytterskog, grundare av magasinet Connoisseur.

pantamera_avc_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

slottsby_helsida
defacto_helsida
wenngarn_jul_helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

storemore_helsida
centrum_host_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

ica_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

connys_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

joes-helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
joes_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider