centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pensionsmyndigheten

Pensionärerna ökar i kommunen

Det bor allt fler i kommunen som är i pensionsåldern enligt Statistiska centralbyrån.

centrum_artikel_host

Sigtuna som har en av länets yngsta befolkning börjar bli äldre. SCB uppger att det nu är fler pensionärer i kommunen. Det bor nu nästan 7100 pensionärer, alltså över 65 år. 29 200 personer är i arbetsför ålder, mellan 20-64 år. Försörjningskvoten har ökat i kommunen.
– Försörjningskvoten från äldre har alltså stigit i Sigtuna. När försörjningskvoten stiger betyder det att färre personer ska finansiera välfärden för fler. Kommunen följer därmed utvecklingen i riket. Sedan millennieskiftet har vi blivit färre personer i arbetsför ålder i relation till antalet äldre i Sverige, säger Lena Lundkvist, demograf på SCB.

Försörjningskvoten uppges öka i de flesta av länets kommuner. Det innebär hur många personer i pensionsåldern som 100 20-64 åringar behöver försörja. I Sigtunas fall är sviten 24, vilket alltså innebär att 100 personer som arbetar försörjer 24 pensionärer.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider