vintermarknad_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Pensionärer kräver fler platser i särskilt boende

Sveriges Pensionärsförbund och PRO har enats om ett upprop för att Kommunstyrelsen ska köpa fler platser till Vardagas nya särskilda boende i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Vardaga har startat upp ett nytt särskilt boende i Sigtuna stadsängar, men boendet är lika öppet för alla andra som från Sigtuna. Pensionärsorganisationerna SPF Seniorerna och PRO uppmanar nu Kommunstyrelsen i ett upprop att köpa fler platser i boendet.
– Idag finns det 20 kommuninnevånare som är färdigutredda och som står i kö för särskilt boende. Dessutom är det 30 kommuninnevånare som bor i särskilt boende i andra kommuner än Sigtuna kommun. I Vardagas särskilda boende i Sigtuna Stadsängar finns åtminstone 30 tomma platser, säger Sverker Jonsson på SPF Seniorerna

Uppropet har redan lockat 624 namnunderskrifter som lämnats in till Kommunstyrelsen:
– Undertecknarna kräver att kommunen köper platser i Stadsängarna, så att de som är färdigutredda erbjuds särskilt boende i kommunen och att de som är utlokaliserade ska kunna återvända till Sigtuna kommun, fortsätter Sverker Jonsson.

connys_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
agy_oppethus
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
julmarknad_2022
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider