centrum_panorama_hostshopping

Pendelstrejk hotar på måndag

En vild strejk hotar på måndag när över 200 personer, inklusive lokförare, hotar att lämna sina arbetsplatser. Strejken kommer som ett resultat av den eskalerande konflikten mellan tågvärdarna och MTR.

centrum_artikel_host

Strejken kommer att starta klockan 03.00 på måndagen om parterna inte kan nå en överenskommelse, rapporterar Aftonbladet. Facket kräver att tågvärdarna återvänder till hytten, vilket MTR inte vill gå med på.

Fackklubben Seko Lok uppmanar sina medlemmar att gå till jobbet som vanligt och inte delta i strejken. De uppmanar också tågresenärer att ha tålamod och förståelse för situationen.

Konflikten mellan tågvärdarna och MTR har pågått under en längre tid och har nu kulminerat i hotet om en vild strejk. Det återstår att se om parterna kan nå en överenskommelse innan måndag.

Fotnot: Denna text genererades med hjälp av AI

connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
brobygget_outsider