eu_valet_panorama
Obs! Barnen på bilden har inget med artikeln att göra utan är en genrebild. Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Pedagoger utbildas för att ge barn bättre självkänsla

800 pedagoger i kommunen har utbildats för att kunna ge barnen bättre självkänsla och trygghet: - Det är en stor trygghetsfaktor att ha personal på våra förskolor och skolor som vet hur viktigt det är att verkligen se barnet, säger Marie Unander-Scharin, preventionssamordnare, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Preventionssamordnare Marie Unander-Scharin har varit med och tagit initiativ till utbildningen som 800 pedagoger i kommunen har gått under de senaste tio åren för att ge barnen bättre självkänsla och ökad trygghet. Personalens psykosociala kompetens har stärkts med utbildningen Vägledande samspel. Snart är det dags för en ny omgång pedagoger att få träffa Marie Unander-Scharin:
– Det handlar om att höja självkänslan hos barnet genom att öka vuxnas lyhördhet och synliggöra det viktiga samspelet mellan barn och vuxna för att barnen ska känna sig sedda, trygga och viktiga, säger Marie Unander-Scharin i ett pressmeddelande från kommunen.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
pantamera_out
connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider