moderat_fokus_pan
Obs! Barnen på bilden har inget med artikeln att göra utan är en genrebild. Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Pedagoger utbildas för att ge barn bättre självkänsla

800 pedagoger i kommunen har utbildats för att kunna ge barnen bättre självkänsla och trygghet: - Det är en stor trygghetsfaktor att ha personal på våra förskolor och skolor som vet hur viktigt det är att verkligen se barnet, säger Marie Unander-Scharin, preventionssamordnare, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Preventionssamordnare Marie Unander-Scharin har varit med och tagit initiativ till utbildningen som 800 pedagoger i kommunen har gått under de senaste tio åren för att ge barnen bättre självkänsla och ökad trygghet. Personalens psykosociala kompetens har stärkts med utbildningen Vägledande samspel. Snart är det dags för en ny omgång pedagoger att få träffa Marie Unander-Scharin:
– Det handlar om att höja självkänslan hos barnet genom att öka vuxnas lyhördhet och synliggöra det viktiga samspelet mellan barn och vuxna för att barnen ska känna sig sedda, trygga och viktiga, säger Marie Unander-Scharin i ett pressmeddelande från kommunen.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

ica_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
moderat_fokus_helsida
joes-helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

skanela_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
connys
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
skanela_outsider
nrh