centrum_panorama_hostshopping
Idag 7:e juli öppnar passagenFoto: Trafikverket

Passage under E4:an öppnar

Nu öppnas E4-passagen mellan östra och västra Arlandastad: - Den nya vägporten är en förutsättning för att det nya verksamhetsområdet öster om E4 ska kunna växa och kommer att bidra till säker och smidig trafik mellan det nya verksamhetsområdet och Arlanda stad. Vägporten är byggd för bil-, gång- och cykeltrafik och får belysning säger, projektledare Line Wänglund Forsberg

centrum_artikel_host

Efter mer än ett års bygge öppnar nu passagen under E4:an mellan östra och västra Arlandastad som blir en förlängning av Halmsjövägen. Passagen byggets för att Arlandastad Group skulle kunna exploatera området öster om järnvägen och binda ihop områdena.
– Byggandet av vägporten har gått mycket bra, framförallt eftersom vi haft ett mycket gott samarbete med vår entreprenör och hela projektorganisationen, fortsätter Line.

Projektet har enligt Trafikverket kunna dra nytta av pandemin då det inneburit minskat trafik både å väg och i luften så att man kunnat arbeta i en säkrare miljö och påverkats mindre av färre trafikanter. Passagen välkomnas av Sigtuna kommun.
– Det är väl väldigt glädjande att passagen står färdig att invigas, det ger optimism och framåtanda igen åt ett område som drabbats av pandemin. Passagen blir en viktig pusselbit för att utveckla området runtom flygplatsen och att göra XPO till flaggskeppet för visionen att vi ska bli norra Europas ledande mötesplats, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun.

fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider