moderat_pan_nov
Idag 7:e juli öppnar passagenFoto: Trafikverket

Passage under E4:an öppnar

Nu öppnas E4-passagen mellan östra och västra Arlandastad: - Den nya vägporten är en förutsättning för att det nya verksamhetsområdet öster om E4 ska kunna växa och kommer att bidra till säker och smidig trafik mellan det nya verksamhetsområdet och Arlanda stad. Vägporten är byggd för bil-, gång- och cykeltrafik och får belysning säger, projektledare Line Wänglund Forsberg

centrum_artikel_host

Efter mer än ett års bygge öppnar nu passagen under E4:an mellan östra och västra Arlandastad som blir en förlängning av Halmsjövägen. Passagen byggets för att Arlandastad Group skulle kunna exploatera området öster om järnvägen och binda ihop områdena.
– Byggandet av vägporten har gått mycket bra, framförallt eftersom vi haft ett mycket gott samarbete med vår entreprenör och hela projektorganisationen, fortsätter Line.

Projektet har enligt Trafikverket kunna dra nytta av pandemin då det inneburit minskat trafik både å väg och i luften så att man kunnat arbeta i en säkrare miljö och påverkats mindre av färre trafikanter. Passagen välkomnas av Sigtuna kommun.
– Det är väl väldigt glädjande att passagen står färdig att invigas, det ger optimism och framåtanda igen åt ett område som drabbats av pandemin. Passagen blir en viktig pusselbit för att utveckla området runtom flygplatsen och att göra XPO till flaggskeppet för visionen att vi ska bli norra Europas ledande mötesplats, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
moderat_pan_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
nrh
kyrka_outsider_advent