kommun_skoterska
Foto: Insändarbild/Sigtuna kommun

Parasportvecka firas i kommunen

Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

centrum_artikel_host

Parasport, som involverar sport för personer med funktionsnedsättningar, stod i centrum för evenemanget. Hela 140 elever från anpassad grundskola och gymnasium i kommunen fick chansen att prova på olika aktiviteter under dagen, vilket innebar ett värdefullt tillfälle för dem att uppleva glädjen och gemenskapen i idrott.

Aktiviteterna på parasportdagen inkluderade bågskytte med Sigtuna Bågskytteklubb, handboll med Skånela IF, innebandy med Wings HC Arlanda, och paracykling med Sigtuna Märsta Arlanda CK. Det var en bred palett av idrotter som tillät eleverna att utforska sina intressen och möjligheter inom parasporten.

Fritidsbanken var också på plats för att visa upp sportutrustning som är tillgänglig för utlåning, vilket främjar möjligheten för alla att delta i idrott och fysisk aktivitet. Dessutom öppnade Fritidsgården Ungdomens Hus sina dörrar och bjöd på aktiviteter som pingis, biljard och dans för alla som ville delta.

Parasportdagen gjordes möjlig tack vare samarbete mellan flera organisationer och föreningar, inklusive Sigtuna Funkis, RF-SISU Uppland, Fritidsbanken, Ung i Sigtuna och Biblioteken. Malin Bernt, samordnaren för Sigtuna Funkis, uttryckte sin glädje över dagen och dess betydelse: ”Det var en lyckad dag med massor av glada barn och ungdomar. Det betyder mycket för dem att få prova olika idrotter och se om det är något de vill fortsätta med. Jag tror att föreningarna kommer att få flera nya medlemmar efter det här.”

MIK klara för Division 3

Fotboll Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

joes-helsida
hockeyettan

Premiärseger för Wings

Ishockey I en intensiv och spännande match mellan Enköping och Wings slutade det med en imponerande seger för Wings med 4-1. Det var bröderna Pentlers kväll i Bahcohallen när de tillsammans satte sitt prägel på matchen. Oscar Pentler var en målskytt i toppklass och lyckades nätta två gånger, medan Oliver Pentler också bidrog med ett mål.

nrh_sigtuna
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

mp_ute_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

centrum_host_helsida
ica_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

adhd_kommun

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_ute_outsider
ica_outsider
nrh
kommun_adhd_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys
centrum_outsider_host
joes_outsider