eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild/Sigtuna kommun

Parasportvecka firas i kommunen

Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

centrum_artikel_host

Parasport, som involverar sport för personer med funktionsnedsättningar, stod i centrum för evenemanget. Hela 140 elever från anpassad grundskola och gymnasium i kommunen fick chansen att prova på olika aktiviteter under dagen, vilket innebar ett värdefullt tillfälle för dem att uppleva glädjen och gemenskapen i idrott.

Aktiviteterna på parasportdagen inkluderade bågskytte med Sigtuna Bågskytteklubb, handboll med Skånela IF, innebandy med Wings HC Arlanda, och paracykling med Sigtuna Märsta Arlanda CK. Det var en bred palett av idrotter som tillät eleverna att utforska sina intressen och möjligheter inom parasporten.

Fritidsbanken var också på plats för att visa upp sportutrustning som är tillgänglig för utlåning, vilket främjar möjligheten för alla att delta i idrott och fysisk aktivitet. Dessutom öppnade Fritidsgården Ungdomens Hus sina dörrar och bjöd på aktiviteter som pingis, biljard och dans för alla som ville delta.

Parasportdagen gjordes möjlig tack vare samarbete mellan flera organisationer och föreningar, inklusive Sigtuna Funkis, RF-SISU Uppland, Fritidsbanken, Ung i Sigtuna och Biblioteken. Malin Bernt, samordnaren för Sigtuna Funkis, uttryckte sin glädje över dagen och dess betydelse: ”Det var en lyckad dag med massor av glada barn och ungdomar. Det betyder mycket för dem att få prova olika idrotter och se om det är något de vill fortsätta med. Jag tror att föreningarna kommer att få flera nya medlemmar efter det här.”

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

mp_helsida_eu

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

connys_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

spedition_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

pantamera_avc_helsida
damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

steningekompani_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

storemore_helsida
damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
connys
spedition_outsider
eldsjal2024_out