centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Pappa frias från misstankar vid drunkningstillbud

En pappa frias från åtal sedan han enligt åklagaren ska ha orsakat ett drunkningstillbud på Midgårdsbadet.

centrum_artikel_host

I juli 2018 inträffade ett drunkningstillbud där en 5-årig pojke hamnade på botten av en bassäng. Pojken hittades av besökare och fick hjärt- lungräddning av personal och en annan besökare varpå han snabbt blev kontaktbar.

Polisen upprättade en anmälan och åklagare väckte åtal om grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till sjukdom. Enligt åklagaren hade pappan lämnat en av sina två söner utan uppsikt vilket varit orsak till att 5-åringen hamnade under vatten.

Pappan berättade att han hela tiden var nära sina barn men tvingades gå ifrån en av pojkarna då den andra pojken helt plötsligt sprang ifrån honom från innebadet till utomhusdelen. Pappan redogjorde för rätten att han bad sin 5-årige son sitta och vänta på honom tills han var tillbaka. Under några minuter som pappan letade efter sin andra son så hamnade han alltså under vattnet.

Vittnen kunde dock berätta för rätten att pappan under besöket på badet agerat mycket restriktivt med barnen och inte alls släppt på uppsikten. Rätten delar också mannens version och anser inte att hans agerande varit orsak till tillbudet. I domen skriver Attunda tingsrätt att pappans oaktsamhet inte kan anses vara så klandervärd att den bör föranleda ett straffrättsligt ingripande.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

nrh_sigtuna
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

pantamera_avc_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

mp_helsida
karnkraft_m_topp

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
seniordag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
ica_outsider