centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pantamera

Pantamera Express till ÅVC

Pantamera Express finns nu på ÅVC i Arlandastad vilket innebär att man kan återvinna burkar och flaskor direkt i samband med besöket.

centrum_artikel_host

Det blir normalt ett extramoment när man ska återvinna burkar och flaskor att man måste besöka en livsmedelsbutik för att återvinna. Nu finns dock möjligheten direkt på ÅVC i Arlandastad där Pantamera Express satt upp en enhet. Expressmaskinen underlättar hela pantningen då man kan tömma en hel säck i samma fack, maskinen sorterar sedan ut innehållet rätt. Pengarna för pant kan du få insatt på bankkonto eller som värdekupong i en affär bland annat.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider