vinter_pan
Det första spadtaget för Panattoni ParkFoto: Pressbild

Panattoni Park Rosersberg bidrar till logistikexpansion och jobb

Panattoni, ett stort internationellt företag inom logistikbranschen, har tagit första spadtaget för att etablera sig i Rosersberg. Detta anses vara en viktig händelse för kommunen och regionen i stort, då det förväntas skapa många nya jobb och generera betydande intäkter.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har en unik position med närheten till Arlanda flygplats, vilket gör att allt fler företag ser potentialen i området och väljer att etablera sig där. Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, är entusiastisk över Panattoni Park Rosersbergs etablering och dess betydelse för kommunen.

”Självklart är det roligt att ett så stort internationellt företag fått upp ögonen för fördelarna med Rosersberg. Vår kommun har ju ett unikt läge i och med Arlanda flygplats och vi märker att allt fler ser den potentialen och vill etablera sig här. De planerade lokalerna hoppas vi ska bli en arbetsplats för många av våra invånare så småningom”, säger Olov Holst.

Panattoni Park Rosersberg kommer att vara belägen i närområdet av en av Sveriges största fullserviceterminaler med anslutning till Trafikverkets infrastruktur. Kombiterminalen möjliggör effektiva och miljövänliga transporter mellan kontinenten och Stockholm, vilket öppnar upp för nya möjligheter inom logistiksektorn. Fastigheten kommer att ligga i anslutning till E4:an, vilket ger snabb förbindelse till bland annat Arlanda, Stockholm, Uppsala och andra städer runt om i Norden.

Panattonis etablering förväntas ha en positiv inverkan på både lokal ekonomi och sysselsättning. Det förstärker Sigtunas roll som en betydande logistikhub och öppnar upp för fler investeringar och möjligheter inom området. Med dess strategiska läge och moderna logistiklösningar kommer Panattoni Park Rosersberg att bidra till att forma framtidens logistiknäring i Sigtuna och regionen som helhet.

Fotnot: Denna text genererades med hjälp av en textrobot

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

ica_helsida
vinter_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

storemore_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

pantamera_avc_helsida
oppethus_dec

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

nrh_sigtuna

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

centrum_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
oppethus_out
connys
ica_outsider
joes_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
vinter_outsider