valstadagen_pan
Det första spadtaget för Panattoni ParkFoto: Pressbild

Panattoni Park Rosersberg bidrar till logistikexpansion och jobb

Panattoni, ett stort internationellt företag inom logistikbranschen, har tagit första spadtaget för att etablera sig i Rosersberg. Detta anses vara en viktig händelse för kommunen och regionen i stort, då det förväntas skapa många nya jobb och generera betydande intäkter.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har en unik position med närheten till Arlanda flygplats, vilket gör att allt fler företag ser potentialen i området och väljer att etablera sig där. Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, är entusiastisk över Panattoni Park Rosersbergs etablering och dess betydelse för kommunen.

”Självklart är det roligt att ett så stort internationellt företag fått upp ögonen för fördelarna med Rosersberg. Vår kommun har ju ett unikt läge i och med Arlanda flygplats och vi märker att allt fler ser den potentialen och vill etablera sig här. De planerade lokalerna hoppas vi ska bli en arbetsplats för många av våra invånare så småningom”, säger Olov Holst.

Panattoni Park Rosersberg kommer att vara belägen i närområdet av en av Sveriges största fullserviceterminaler med anslutning till Trafikverkets infrastruktur. Kombiterminalen möjliggör effektiva och miljövänliga transporter mellan kontinenten och Stockholm, vilket öppnar upp för nya möjligheter inom logistiksektorn. Fastigheten kommer att ligga i anslutning till E4:an, vilket ger snabb förbindelse till bland annat Arlanda, Stockholm, Uppsala och andra städer runt om i Norden.

Panattonis etablering förväntas ha en positiv inverkan på både lokal ekonomi och sysselsättning. Det förstärker Sigtunas roll som en betydande logistikhub och öppnar upp för fler investeringar och möjligheter inom området. Med dess strategiska läge och moderna logistiklösningar kommer Panattoni Park Rosersberg att bidra till att forma framtidens logistiknäring i Sigtuna och regionen som helhet.

Fotnot: Denna text genererades med hjälp av en textrobot

mp_helsida
valstadagen

SAS ser stark ökning i efterfrågan inför kommande sommarsäsong

Näringsliv Med sommaren inom räckhåll har SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, rapporterat en stark ökning i efterfrågan från passagerare under det andra kvartalet. Enligt nyligen publicerade siffror ökade antalet passagerare som reste med SAS med imponerande 36 procent jämfört med samma period föregående år, vilket innebar att 5,4 miljoner människor valde att flyga med bolaget under kvartalet.

nrh_sigtuna
Wenngarns_cafe_helsida

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

defacto_helsida

Ramirent nöjda med etablering i Märsta

Näringsliv Ramirents kundcenter i Märsta firar ett framgångsrikt år i sin nya anläggning. Kundcenterchefen Fredrik Aronsson summerar erfarenheterna från det senaste året och riktar blicken mot framtiden.

EXTRA

Dessa kan bli Årets företagare 2023

Näringsliv Sigtuna kommun är fylld med entreprenörsanda och framgångsrika företag. Årets Företagare-nomineringarna för 2023 är inget undantag, där tre enastående företagare har utmärkt sig med sina innovativa idéer, starka ledarskap och enastående prestationer. Bland de nominerade återfinns RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro, medan Årets Unga Företagare-nomineringarna har gått till Madeleine Pettersson från SidebySide AB och Ludwig Askerwall från Sigtuna Bil: Lundqvist & Askervall AB.

pantamera_avc_helsida

SAS lanserar ny linje till Marocko

Näringsliv SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten genom en ny direktlinje till Agadir i Marocko. Linjen är tidigare otrafikerad och kommer att flygas en gång i veckan, lördagar, med start 4 november i år.

connys_helsida

Arlandas resenärer ökade kraftigt i april

Näringsliv Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin, enligt en rapport från Swedavia. Totalt sett reste över 2,6 miljoner resenärer via Swedavias flygplatser under april, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med förra årets aprilresande. Detta motsvarar 81 procent av prepandeminivåerna från 2019.

centrum_host_helsida

Cargo City utökas

Näringsliv Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

joes-helsida

Sigtuna är Årets välfärdsraket enligt Företagarna

Näringsliv Småföretagen står för den största delen av svenska kommunernas skatteintäkter, enligt den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna 2023 från Företagarna. Rapporten, som publiceras vartannat år, analyserar skatteintäkterna från samtliga av Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar att småföretagen är den största skattebetalaren i 198 av kommunerna och står för 28 procent av de totala kommunala skatteintäkterna.

Lokala mötesplatser kan prisas

Näringsliv Svenska Möten, en organisation som arbetar för att främja och utveckla mötesindustrin i Sverige, har presenterat de nominerade till Årets Mötesplats. Detta prestigefyllda pris går till den anläggning som fått högst betyg från Svenska Mötens kunder vad det gäller övergripande kundnöjdhet. Nominerade till årets pris är Villa Aske Konferens, Hotell Kristina samt United Spaces Arlanda.

elon_helsida

Ny restaurang Pocket Bar & Bistro öppnar på Stockholm Arlanda Airport i SkyCity

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

Luthman Nordic AB i konkurs – Omsatte nära 100 miljoner

Näringsliv Sigtuna kommun, den 18:e april 2023: Luthman Nordic AB, ett företag som har sitt säte i Sigtuna kommun och grundades år 2008, har inlett en konkursprocess. Enligt tillgänglig information är Luthman Nordic AB det enda bolaget i Sigtuna som har drabbats av konkurs under vecka 14.

ica_helsida

Arlandaområdet tar steget mot hållbar mobilitet med autonoma bussar

Näringsliv RISE, Sveriges forskningsinstitut, leder ett projekt för att införa autonoma bussar i Arlandaområdet. Projektet finansieras av Vinnova och drivs i samarbete med Arlandastad Group, Vy, Adastec och Applied Autonomy. Det är ett första steg mot att införa autonoma bussar i Sverige och kan bli en av världens första pilotstudier med autonoma bussar av denna typ.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
student_outsider
wenngarn_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
joes_outsider
nrh
ica_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp_outsider