centrum_panorama_hostshopping
Det första spadtaget för Panattoni ParkFoto: Pressbild

Panattoni Park Rosersberg bidrar till logistikexpansion och jobb

Panattoni, ett stort internationellt företag inom logistikbranschen, har tagit första spadtaget för att etablera sig i Rosersberg. Detta anses vara en viktig händelse för kommunen och regionen i stort, då det förväntas skapa många nya jobb och generera betydande intäkter.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har en unik position med närheten till Arlanda flygplats, vilket gör att allt fler företag ser potentialen i området och väljer att etablera sig där. Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, är entusiastisk över Panattoni Park Rosersbergs etablering och dess betydelse för kommunen.

”Självklart är det roligt att ett så stort internationellt företag fått upp ögonen för fördelarna med Rosersberg. Vår kommun har ju ett unikt läge i och med Arlanda flygplats och vi märker att allt fler ser den potentialen och vill etablera sig här. De planerade lokalerna hoppas vi ska bli en arbetsplats för många av våra invånare så småningom”, säger Olov Holst.

Panattoni Park Rosersberg kommer att vara belägen i närområdet av en av Sveriges största fullserviceterminaler med anslutning till Trafikverkets infrastruktur. Kombiterminalen möjliggör effektiva och miljövänliga transporter mellan kontinenten och Stockholm, vilket öppnar upp för nya möjligheter inom logistiksektorn. Fastigheten kommer att ligga i anslutning till E4:an, vilket ger snabb förbindelse till bland annat Arlanda, Stockholm, Uppsala och andra städer runt om i Norden.

Panattonis etablering förväntas ha en positiv inverkan på både lokal ekonomi och sysselsättning. Det förstärker Sigtunas roll som en betydande logistikhub och öppnar upp för fler investeringar och möjligheter inom området. Med dess strategiska läge och moderna logistiklösningar kommer Panattoni Park Rosersberg att bidra till att forma framtidens logistiknäring i Sigtuna och regionen som helhet.

Fotnot: Denna text genererades med hjälp av en textrobot

fritidsbanken_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host