defacto_pan2020
Rasmus Paludan, Stram KursFoto: Pressbild

Paludan bekräftar möte i Valsta

Rasmus Paludan som sökt demonstrationstillstånd i Valsta uppger för märsta.nu att det beviljats: - Jag skulle vilja ge människor i Valsta möjlighet till en lugn dialog, skriver Paludan i mail till märsta.nu

centrum_artikel_host

I fredags kunde märsta.nu rapportera om att Rasmus Paludan planerat ett besök i Valsta. Nu har den högerextremistiske dansk-svenske politikern beviljats demonstrationstillstånd.
– Jag skulle vilja ge människor i Valsta möjlighet till en lugn dialog. Jag ska ge dem alla, oavsett religion, möjlighet att komma och lyssna på min politik och ställa kritiska frågor. Precis som alla andra riksdagskandidater vill jag att folk ska rösta på mig. Så torgmötet är min möjlighet att berätta för folk i Valsta om min politik, skriver Paludan i mail till märsta.nu

Paludan hade först sökt tillstånd för att stå vid Valsta centrum på Mjölnergatan. Han får dock flytta på sig ett par hundra meter till Valstavägen. Besökte är planerat till eftermiddagen och det finns risk för att trafik kan påverkas förbi Valstavägen då polis i samband med hans möten spärrar av stora delar av ytan där han håller till. Paludan uppger att Polisen har bytt plats och att han antar att det är av säkerhetsskäl.
– Jag följer Polisens instruktioner.

nrh_sigtuna
mp_ute_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

ica_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

pantamera_avc_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

connys_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida
joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

adhd_kommun
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
nrh
mp_ute_outsider
joes_outsider
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider