moderat_fokus_pan

Två rispades av knivman

En knivman hotade förbipasserande i Valsta och två personer rispades också av denne.

centrum_artikel_host

Ett stort pådrag är i ett område i Valsta med anledning av befarat grovt brott. Uppgifter till märsta.nu gör gällande att det är flera polisbilar och ambulanser samt att polishelikopter är involverad i insatsen. Vid 20-tiden uppgav polisen att det rör sig om misshandel bland annat, dock ej grov.

Senare under kvällen skriver Polisen på sin hemsida att en man hotat förbipasserande med två knivar. Händelsen ska ha skett utomhus och inomhus, två personer ådrog sig sig skador då de har rispats. Mannen greps i sin bostad och fördes bort under odramatiska former. Bakgrunden är oklar men de skadade undersöktes av ambulans, det är okänt om de behöver vidare sjukvård. Anmälan är upprättad gällande grovt olaga hot, misshandel och grovt brott mot knivlagen.

 

Uppdaterad 21.30

sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
joes_outsider
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider