nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Pådrag i Sigtuna för fönsterkrossare

Någon eller några personer hade krossat fönster i ett bostadsområde varpå polisen kallade in hundpatrull och en polishelikopter.

centrum_artikel_host

Ett större pådrag bestående av polisen hundpatrull och en polishelikopter kallades in till Sigtuna i närheten av Pilsbo med anledning av att någon eller några personer krossat glasrutor. Polisens sökningar var dock resultatlösa, man har ingen misstänkt enligt polisens ledningscentral. Att helikoptern medverkade i sökinsatsen under en kort stund har att göra med den förstärkta polisiära närvaron med anledning av situationen med gängkriminalitet i hela länet. Helikoptern drog sedan vidare till Stockholm.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider