moderat_pan_nov
Andie Lahdo och hans företag ABS Wheels köper upp We Are Padel i Rosersberg.Foto: Pressbild

Padelhall blir fälglager

Padelboomen är över och på flera håll i landet har hallar lagts ner, nyligen stängde We Are Padel i Rosersberg och hallen köps nu av ABS Wheels.

centrum_artikel_host

ABS Wheels köper upp WAP:s hall i Rosersberg. WAP hade bara funnits i mindre än tio månader innan man lade ner padelverksamheten i Rosersberg.
– När det stod klart att paddelhallen var till salu slog vi till. Padelhallen är modern och idealisk för vår verksamhet med stora öppna ytor och högt i tak. En perfekt lokal för att förvara många fälgar i, säger Andie Lahdo VD på ABS Wheels.

Ger tolv nya jobb
Logistiskt sett är hallen bra placering utmed E4:an och i logistikcentret Stockholm Nord som är arbetsplats för cirka 10 000 personer. Padelhallen ligger granne med Åhlens, Ericsson, PostNord, Dustin med flera. I och med förvärvet har ABS Wheels nu 9700 kvadratmeter verksamhetslokaler i kommunen och det väntas ge tolv nya arbetstillfällen.
– Investeringen är en viktig del i ABS Wheels framtidsplaner där vi under 2023 breddar produktsortimentet. Det kommer dessutom att ligga till grund för en fortsatt expansion i övriga Sverige. Den nya hallen kommer att fungera som ett buffertlager där alla inleveranser sker innan det distribueras vidare till våra övriga anläggningar, fortsätter Andie Lahdo, VD.

oppethus_helsida_2023
connys_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
humbacken_helsida

Höjda avgifter för flyget

Näringsliv Avgiftshöjningar inom flyget trädde i kraft 1 januari: - Efter pausad höjning av avgifterna för flyget under 2021, på grund av pandemin, har avgifterna sedan bara fortsatt att öka för en bransch som fortsatt är under hårt tryck av pandemin och omställningen, så även för 2023, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

defacto_helsida

Ny Hållbarhetschef hos Arlandastad Group

Näringsliv Anna Stenströmer har rekryterats till Arlandastads Group som Hållbarhetsansvarig: - Jag brinner för ny teknik, nya idéer och nya sätt att tänka för en hållbar framtid, säger Anna Stenströmer i ett uttalande.

moderat_pan_helsida

RC storsatsar på Arlanda

Näringsliv RC Chocolat och Pâtisserie som haft två enheter på Arlanda kommer att öppna ytterligare fem: - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC.

UF-företag till Näringslivsdagen

Näringsliv Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

Karl Eklund ny flygplatschef

Näringsliv Swedavia har utsett Karl Eklund till ny flygplatschef för Arlanda: - Det är en viktig rekrytering som har landat. Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Karl välkommen till Swedavia i början av nästa år, säger Peder Grunditz, COO för International Airports, på Swedavia.

Resenärerna ökade med 40 procent

Näringsliv Arlanda noterade 1,5 miljoner resenärer under november: - Vi kan konstatera att flygresandet fortsätter att återhämta sig under november månad. Detta trots det osäkra omvärldsläget med ökade levnadskostnader och att efterfrågan under november normalt sett är en förhållandevis svagare månad, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

oppethus_agy_2023_outsider
pantamera_out
humbacken_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider