helsida_bostad
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Padelbana byggdes på strandskyddat område

En padelbana och ett hus byggdes utan tillstånd på strandskyddat område rapporterar UNT.

centrum_artikel_host

Utanför Sigtuna har det byggts padelbana och ett hus med omklädningsrum, det har även dragits dit vatten och avlopp rapporterar UNT. Naturskyddsföreningen är dock kritiska. Ärendet ska ha gått igenom Miljö- och byggnämnden där nämnden gav strandskyddsdispens för ett hus på ett större fastighet med padelbanor. Huset ska vara ”verksamhetsbyggnad” på en jordbruksfastighet som amvänds som ”omklädningsrum för personal” enligt vad ägaren uppget i kontakter med kommunen skriver UNT.

Kommunens tjänstemän är dock överraskade över bygget som ska vara uppfört utan bygglov och strandskyddsdispens.
– Det finns inga uppgifter hos oss om att det skulle finnas vatten eller avlopp draget till huset. Varken kommunalt eller eget avlopp, säger Filip Dillström, handläggare på Sigtuna kommuns miljöenhet, till UNT.

Tidigare ska kommunen ha stoppat byggen på fastigheten eftersom man anser att hela området behöver planeras och att man behöver göra något åt situationen med vatten och avlopp. Naturskyddsföreningen ska vara mycket kritiska till hur kommunen hanterat saken.
– Det har byggts mycket här och det utan att ens begära om undantag från strandskyddet. Det väcks en rad frågor när man läser ärendet och de borde rätas ut, innan man ger klartecken, uppger Matz Norling på NF för tidningen.

En av ägarna säger till UNT att det var av okunnighet från deras sida som gjorde att man inte sökte strandskyddsdispens innan man byggde. Ägaren vidhåller dock att det är en verksamhetsbyggnad för personal som behöver dusch och omklädning. En sådan byggnad är inte bygglovspliktig i så fall. Att folk kommer och byter om och duschar låter man dem göra i välgärning.

Nämndordförande Mats Weibull (M) menar på att huset är placerat på en plats som redan är tagen i anspråk eftersom det låg en tennisbana där och att allmänheten inte utesluts från området utan att padelbanorna är till för allmänheten och inte heller påverkar växt och djurliv väsentligt.

ungdomsarbete_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
nrh
swedol_outsider
connys
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider