vintermarknad_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

På onsdag släpps restriktioner kring avstånd, trängsel och restaurangbesök

På onsdag släpps restriktionerna i landet och samhället öppnar upp vilket oroar smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.

centrum_artikel_host

Smittan ökade i kommunen enligt de senaste siffrorna för vecka 37 i kommunen, drygt 40 fall med covid-19 noterades. Vaccinationsgraden är också relativt låg i kommunen, särskilt i Märsta.
– Det är fortfarande alltför många som inte är vaccinerade och riskerar att bli smittade, men någonstans måste vi börja att lyfta på restriktionerna, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, till SVT Stockholm.

I fredags var det 88 stockholmare som vårdades på sjukhus i länet. Antalet smittade totalt sett har sjunkit de senaste veckorna men är över 1000 fall i veckan. När restriktionerna släpps kommer publiktak för arrangemang och besökare i restauranger att plockas bort. Rådet om att arbeta hemifrån tas också bort samt undvika trängsel och hålla avstånd. För den som är ovaccinerad så gäller det att man ska undvika närkontakt med personer och riskgrupper över 70 år. Oavsett vaccinerad eller inte så ska man stanna hemma vid covid-symtom.

centrum_host_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

vintermarknad_helsida
advent_kyrka_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
nrh
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
dackskifteoutsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider