nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

På onsdag släpps restriktioner kring avstånd, trängsel och restaurangbesök

På onsdag släpps restriktionerna i landet och samhället öppnar upp vilket oroar smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.

centrum_artikel_host

Smittan ökade i kommunen enligt de senaste siffrorna för vecka 37 i kommunen, drygt 40 fall med covid-19 noterades. Vaccinationsgraden är också relativt låg i kommunen, särskilt i Märsta.
– Det är fortfarande alltför många som inte är vaccinerade och riskerar att bli smittade, men någonstans måste vi börja att lyfta på restriktionerna, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, till SVT Stockholm.

I fredags var det 88 stockholmare som vårdades på sjukhus i länet. Antalet smittade totalt sett har sjunkit de senaste veckorna men är över 1000 fall i veckan. När restriktionerna släpps kommer publiktak för arrangemang och besökare i restauranger att plockas bort. Rådet om att arbeta hemifrån tas också bort samt undvika trängsel och hålla avstånd. För den som är ovaccinerad så gäller det att man ska undvika närkontakt med personer och riskgrupper över 70 år. Oavsett vaccinerad eller inte så ska man stanna hemma vid covid-symtom.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider