Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Över tusen vuxna barn bor kvar hos föräldrarna

Sigtuna har en av landets högsta andel av hushåll med hemmaboende barn.

Hemmaboende äldre barn ökar allt mer i Sverige på grund av ökade hyresnivåer och allt dyrare att hyra nyproduktion. Sigtuna kommun ligger i topp i riket med andel hushåll med hemmaboende vuxna, 1144 hushåll finns i kommunen med hemmaboende barn vilket motsvarar 5,2. Sigtuna är sexa i riket, etta är Botkyrka med 7,4 procent rapporterar Hem & Hyra. Hem & Hyra har varit i Märsta där man träffat en familj där det finns två hemmaboende barn som är över 18 år:
– Chansen att hitta en egen lägenhet känns väldigt liten. Nära noll. De bygger mer och mer nytt och då blir det dyrare eftersom det blir mer och mer modernt. Men med våra löner så funkar inte det, berättar ett av barnen för tidningen.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening