centrum_panorama_hostshopping
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 800 stockholmare på sjukhus

Spridningen av covid-19 uppges vara fortsatt hög i regionen och cirka 800 patienter med viruset vårdas på sjukhus.

centrum_artikel_host

Under måndagen meddelade Region Stockholm att 79 patienter med covid-19 är i behov av intensivvård, 736 personer vårdas vid sjukhus eller geriatrik. Totalt är 815 patienter i behov av sjukvård i Region Stockholm.
– Eftersom vi ser en fortsatt hög smittspridning i samhället förbereder vi oss på ett fortsatt högt sjukvårdsbehov. Nu är den finaste julklappen vi kan ge varandra att vi umgås bara i det egna hushållet och gör allt vi kan för att undvika trängsel i julhandel och julfirande så att smittspridningen bryts och trenden vänder neråt. Det är en julklapp som gör att någons mormor, mamma, pappa, son eller dotter kan slippa ett allvarligt sjukdomsförlopp och kan fira nästa jul gemensamt igen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

sigtunakampen_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
connys
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider