eu_valet_panorama
Foto: Destination Sigtuna

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

centrum_artikel_host

Medborgarskapsceremonin är en tradition som hålls varje år för att hylla de invånare som under det föregående året har erhållit svenskt medborgarskap. De 737 personerna som blev svenska medborgare under 2023 kommer att få en personlig inbjudan till ceremonin. Evenemanget äger rum på Borgmästarängen i Sigtuna stad och inleds med svensk sommarmusik, gemensam sång av nationalsången och en fikapaus. Därefter överlämnar kommunfullmäktiges presidium ett svenskt medborgarskapsdiplom och en svensk bordsflagga till varje ny medborgare.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

connys_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host