centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

Över 5000 nya fall över julhelgen

Region Stockholm uppger att 5168 nya fall av covid-19 konstaterats sedan i onsdags samt 36 nya dödsfall.

centrum_artikel_host

Under julhelgen har 36 personer i regionen avlidit på grund av covid-19 och ytterligare 5168 nya fall av personer med viruset har konstaterats. 87 personer vårdas just nu vid intensivvård och 686 personer på akutsjukhus eller inom geriatrisk vård.
– Under julhelgen har det varit ett mycket ansträngt läge vid akutsjukhusen. Det är många patienter med covid-19 som behöver fortsatt sjukhusvård. Vi ser inga signaler på att sjukvårdsbehovet ska minska på kort sikt. Arbetet att samordna hela sjukvårdssystemet och att frigöra vårdresurser för den akuta och nödvändiga sjukvården pågår fortsatt under helgerna. Alla vi som arbetar med sjukvården är tacksamma för alla som firar helgerna med enbart personer ur det egna hushållet i år och fortsätter att undvika alla former av trängsel. Den som behöver vård under helgerna ska söka vård som vanligt och inte vänta tills helgerna är över. Kontakta 1177 som vanligt så får du råd för hur du ska söka vård för dina symtom, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

defacto_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

connys_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
moderat_bli_medlem
connys
swedol_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider