centrum_panorama_hostshopping
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 500 på sjukhus för covid-19

Region Stockholm uppger att drygt 500 patienter vårdas på sjukhus med anledning av covid-19.

centrum_artikel_host

Antalet fall sjunker kraftigt vilket antas bero på att man inte testar allmänhet i samma omfattning längre Råå grund av att covid-19 nu bara ger milda symptom. Men Region Stockholm uppger att 512 patienter vårdades på akutsjukhus eller i geriatrisk vård med anledning av viruset. 23 av dessa vårdas på intensiven. Totalt har cirka 4,3 miljoner stockholmare tagit både dos 1 och 2 av vaccinet. Senaste sju dagarna har 3100 tagit sin första dos, 6800 sin andra dos och 46 700 sin tredje dos.

connys_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

pantamera_avc_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider