vinter_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 500 på sjukhus för covid-19

Region Stockholm uppger att drygt 500 patienter vårdas på sjukhus med anledning av covid-19.

centrum_artikel_host

Antalet fall sjunker kraftigt vilket antas bero på att man inte testar allmänhet i samma omfattning längre Råå grund av att covid-19 nu bara ger milda symptom. Men Region Stockholm uppger att 512 patienter vårdades på akutsjukhus eller i geriatrisk vård med anledning av viruset. 23 av dessa vårdas på intensiven. Totalt har cirka 4,3 miljoner stockholmare tagit både dos 1 och 2 av vaccinet. Senaste sju dagarna har 3100 tagit sin första dos, 6800 sin andra dos och 46 700 sin tredje dos.

ica_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
storemore_out
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
nrh
slottsby_outsider
oppethus_out
vinter_outsider