vinter_pan
Foto: Norrtälje kommun

Över 40 nya coronafall i kommunen

I Sigtuna kommun noterades över 40 nya coronafall för vecka 41 enligt FHM.

centrum_artikel_host

För andra veckan i rad är det över 40 fall av covid-19 i kommunen. Vecka 50 var det 54 fall och för vecka 51 provtogs 41 personer i kommunen med covid-19. I hela länet var det strax under 1800 nya fall, det är ungefär lika många som vecka 50. Ingen person har dock avlidit med covid-19 förra veckan och åtta länsbor vårdades på intensiven.

Region Stockholm beskriver läget i vården som mycket ansträngt då det är ett flertal virus som cirkulerar samtidigt, bland annat covid-19, RS och influensa. Danderyds sjukhus har satts i stabsläge på grund av högt tryck och sjukfrånvaro bland medarbetare.
– Av erfarenhet vet vi att trettonhelgen är den tuffaste helgen för akutsjukvården. Vi jobbar på för att frigöra vårdplatser för den akuta och nödvändiga vården. Mitt råd inför nyårshelgen är att stanna hemma om du är sjuk. Det är viktigt för att undvika smittspridning och för att skydda de sköraste, säger chefsläkare Patrik Söderberg.

oppethus_dec

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

connys_helsida
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

storemore_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

joes-helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

vinter_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

wenngarn_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

ica_helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
nrh
oppethus_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
wenngarn_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
vinter_outsider