centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

Över 40 nya coronafall i kommunen

I Sigtuna kommun noterades över 40 nya coronafall för vecka 41 enligt FHM.

centrum_artikel_host

För andra veckan i rad är det över 40 fall av covid-19 i kommunen. Vecka 50 var det 54 fall och för vecka 51 provtogs 41 personer i kommunen med covid-19. I hela länet var det strax under 1800 nya fall, det är ungefär lika många som vecka 50. Ingen person har dock avlidit med covid-19 förra veckan och åtta länsbor vårdades på intensiven.

Region Stockholm beskriver läget i vården som mycket ansträngt då det är ett flertal virus som cirkulerar samtidigt, bland annat covid-19, RS och influensa. Danderyds sjukhus har satts i stabsläge på grund av högt tryck och sjukfrånvaro bland medarbetare.
– Av erfarenhet vet vi att trettonhelgen är den tuffaste helgen för akutsjukvården. Vi jobbar på för att frigöra vårdplatser för den akuta och nödvändiga vården. Mitt råd inför nyårshelgen är att stanna hemma om du är sjuk. Det är viktigt för att undvika smittspridning och för att skydda de sköraste, säger chefsläkare Patrik Söderberg.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out