sap_pan23

Över 37 000 läste märsta.nu

Förra veckans rapportering på märsta.nu lockade in nästan 40 000 användare till märsta.nu

centrum_artikel_host

För andra veckan i rad har märsta.nu över 35 000 användare in till sidan. Perioden 1-6 mars var det exakt 35 000 användare av märsta.nu och den gångna veckan 37 500. Totalt i mars har 63 000 användare räknats in:
– Lokala nyheter på webben är fortsatt det snabbaste och populäraste sättet att ta del av nyheter, kommenterar Daniel Iskandar, chefredaktör.

Branden på Norrbacka lockade givetvis mycket trafik men även mordet i Märsta Båtklubb hängde kvar och drog trafik. Josefines insamling till en familj på Norrbacka var populär, samt rapporteringen kring alla de goda krafter i kommunen som engagerade sig för de branddrabbade.
– Vi är glada över det gensvar som vi får av kommuninvånare som dagligen går in och läser våra nyheter. Alla med någon form av digital utrustning i kommunen besöker märsta.nu minst en gång i veckan vilket är ett fantastiskt betyg. Vissa läser oss så klart dagligen eller flera gånger i veckan, säger Daniel Iskandar.

skanela_helsida
sap_sep23_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
ica_helsida
defacto_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

moderat_fokus_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
nrh
swedol_outsider
skanela_outsider
connys
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
pantamera_out