eldsjal2024_pan

Över 3000 nya fall på fyra dagar

På fyra dagar mellan 19-22 mars har nästan 3100 nya fall av covid-19 konstaterats i Region Stockholm: - Antalet konstaterade fall av covid-19 ökar med nästan tio procent, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

centrum_artikel_host

Region Stockholm informerade i en av sina två veckorapporter på tisdagen om situationen förra veckan mellan 19-22 mars. 3095 nya fall av covid-19 har konstaterats och ytterligare 21 personer har avlidit.
– Antalet konstaterade fall av covid-19 ökar med nästan tio procent. Antalet patienter med covid-19 inskrivna vid våra sjukhus har ökat från 430 förra tisdagen till 490 idag och antalet patienter med covid-19 i intensivvård har ökat från 57 till 75 jämfört med förra tisdagen. Det innebär en oerhörd ansträngning för sjukvårdens medarbetare och ett intensivt arbete pågår nu för att bemanna upp fler vårdplatser, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund säger i ett uttalande att givet situationen i Stockholms län så är det ett självklart beslut att de särskilda regional rekommendationerna som presenterades 23:e februari ska förlängas och kompletteras med de fem grundläggande råden.
– Därmed fortsätter rekommendationen att bland annat använda engångsmunskydd i allmänna utrymmen där trängsel kan uppstå och alltid i kollektivtrafiken.

De fem grundläggande råden är att stanna hemma om någon har symtom på sjukdom i hushållet och att beställa provtagningskit om symtomen varat mer än 24 timmar, att undvika trängsel och hålla två meters avstånd, att minimera kontakter utanför det egna hushålet, tvätta och sprita händer och att alla som kan ska arbeta hemifrån.

Sedan pandemins början har drygt 180 000 stockholmare smittats. Under hela vecka 11 var det 8285 nya fall, vilket är en ökning jämfört med vecka 10 med cirka 700 fall. Nästan 4000 i länet har avlidit med covid-19. Lokala siffror på kommunnivå kommer på torsdag vid 14-tiden.

spedition_helsida
storemore_helsida
steningekompani_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
storemore_out
spedition_outsider
pantamera_out