Clarion Hotel Arlanda tar emot 308 hundar och sex katter över nyårsaftonFoto: Clarion Hotel Arlanda

Över 300 hundar checkar in

308 hundar checkar in på Clarion Hotel Arlanda för årets fyrverkerifria nyår: - 2012 checkade det in en gäst med en hund. Då sa han att han ville bo här på nyårsafton för att hunden är så rädd för smällare, vi snappade upp det här och tänkte att det säkert är fler som har samma problem, säger Pernilla Johansson, vd på Clarion hotell Arlanda, till Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Happy Dog som det fyrverkerifria nyåret kallas har i år 308 hundar som ska bo över natten rapporterar Aftonbladet. 2012 checkade en hund in och därefter fick hotellet idéen om att lansera Happy Dog, det kommer in hundar från alla möjliga delar av landet för att bo på Clarion Hotel Arlanda. På Arlanda får det nämligen inte skjutas någon raket. Utöver de 308 hundarna är det även sex katter som kommer.

Aktiviteter under dagen
2017 startade man ett samarbete med Brukshundsklubben så att hundarna inte skulle ha så tråkigt över dagen. Brukshundsklubben hjälper hundägarna träna dressyr, prova spårningstekniker, hoppa och göra lekar. Hotellet laddar för den speciella hunddagen, Pernilla Johansson menar att det inte handlar om att profitera på hundarnas utsatta läge kring nyåret då de är känsliga för fyrverkerierna:
– Nej, jag är glad att vi kan husera dem hos oss och göra den här insatsen. Vi fyller hotellet ändå. Nu är det så otroligt många som har tagit efter, både våra konkurrenter och systerhotell. Vi gör det här ihop.

Efter att Clarion startat med Happy Dog har flera andra följt efter, totalt fyra i Sverige har ett fyrverkerifritt erbjudande för hundar samt Clarion Hotel vid Kastrup i Köpenhamn.

connys_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
ica_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

storemore_helsida
joes-helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

wenngarn_jul_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
storemore_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
wnngarn_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
slottsby_outsider