moderat_fokus_pan
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Fler än 30 partier vill ta mandat i Sigtuna

Det är inte bara de nio kommunfullmäktigepartierna som ställer upp i valet i september utan det finns ett 30-tal andra att lägga sin röst på om man vill.

centrum_artikel_host

I fullmäktige sitter nio partier; Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Samling för Sigtuna. Men till det lokala valet i Sigtuna kan du lägga din röst på ytterligare 30 andra partier om du önskar. Valmyndigheten har nu offentliggjort alla partier som ställer upp i kommunen. De flesta har dock ingen fastställd lista eller några offentliga kandidater.

märsta.nu har tidighare rapporterar om Medborgerlig samling som har fastställt och offentliggjort en lista, den toppas av Linda Östlund, Sigtuna. Nyans som hade för avsikt att ställa upp i Sigtuna valde att inte göra det, vilket märsta.nu kunde avslöja förra veckan.

Vilka partier är det då som ställer upp? Alternativ för Sverige är ett av de mer välkända och som har mandat i några andra kommuner. AfS har dock inte någon lista för Sigtuna. Kalle ankapartiet ställer upp, även dem utan lista, likaså Kärlek, Djurens rätt och Feministiskt initiativ. Ingen av dessa har några kandidater som samtyckt till kandidatur.

joes-helsida
defacto_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
skanela_helsida
connys_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

hockeyskola_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
joes_outsider
skanela_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
connys