centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild/märsta.nu

Fler än 30 partier vill ta mandat i Sigtuna

Det är inte bara de nio kommunfullmäktigepartierna som ställer upp i valet i september utan det finns ett 30-tal andra att lägga sin röst på om man vill.

centrum_artikel_host

I fullmäktige sitter nio partier; Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Samling för Sigtuna. Men till det lokala valet i Sigtuna kan du lägga din röst på ytterligare 30 andra partier om du önskar. Valmyndigheten har nu offentliggjort alla partier som ställer upp i kommunen. De flesta har dock ingen fastställd lista eller några offentliga kandidater.

märsta.nu har tidighare rapporterar om Medborgerlig samling som har fastställt och offentliggjort en lista, den toppas av Linda Östlund, Sigtuna. Nyans som hade för avsikt att ställa upp i Sigtuna valde att inte göra det, vilket märsta.nu kunde avslöja förra veckan.

Vilka partier är det då som ställer upp? Alternativ för Sverige är ett av de mer välkända och som har mandat i några andra kommuner. AfS har dock inte någon lista för Sigtuna. Kalle ankapartiet ställer upp, även dem utan lista, likaså Kärlek, Djurens rätt och Feministiskt initiativ. Ingen av dessa har några kandidater som samtyckt till kandidatur.

brobygget_2024
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

connys_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

centrum_host_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

fritidsbanken_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
klara_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider