vinter_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Över 2500 vaccinerade i kommunen

Vaccinationstakten i kommunen går upp och nu är nära 7 procent vaccinerade.

centrum_artikel_host

Siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt visar att 2541 kommuninvånare fått minst en dos av covid-19-vaccin. Det innebär att 6,8 procent av den vuxna befolkningen har vaccinerats. 2,5 procent har fått två doser.

Vaccineringen pågår just nu av 80+ invånare i hela regionen. Från slutet av mars kommer invånare födda mellan 1942-1951 att få ett bokningsbrev för att ta vaccinet. Enligt Newsworthy har fallen på särskilda boenden minskat kraftigt sedan vaccinationen inleddes.

Med dagens vaccinationstakt i Region Stockholm kommer man inte att nå målet om att alla ska erbjudas vaccinering till midsommar. Till i slutet av juni så kommer 31 procent av stockholmarna vara vaccinerade. Sigtuna har med sina 6,8 procent enbart Sollentuna, Sundbyberg och Solna bakom sig när det gäller lägre andel vaccinerade. Detta beror dock på att Sigtuna har en ung befolkning och färre äldre över 80 år.

joes-helsida
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
vinter_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
nrh
oppethus_out
vinter_outsider
ica_outsider
joes_outsider
pantamera_out
storemore_out