nationaldagen_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Över 2500 vaccinerade i kommunen

Vaccinationstakten i kommunen går upp och nu är nära 7 procent vaccinerade.

centrum_artikel_host

Siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt visar att 2541 kommuninvånare fått minst en dos av covid-19-vaccin. Det innebär att 6,8 procent av den vuxna befolkningen har vaccinerats. 2,5 procent har fått två doser.

Vaccineringen pågår just nu av 80+ invånare i hela regionen. Från slutet av mars kommer invånare födda mellan 1942-1951 att få ett bokningsbrev för att ta vaccinet. Enligt Newsworthy har fallen på särskilda boenden minskat kraftigt sedan vaccinationen inleddes.

Med dagens vaccinationstakt i Region Stockholm kommer man inte att nå målet om att alla ska erbjudas vaccinering till midsommar. Till i slutet av juni så kommer 31 procent av stockholmarna vara vaccinerade. Sigtuna har med sina 6,8 procent enbart Sollentuna, Sundbyberg och Solna bakom sig när det gäller lägre andel vaccinerade. Detta beror dock på att Sigtuna har en ung befolkning och färre äldre över 80 år.

connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
connys
ridskola_2020_outsider