valstadagen_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Över 2500 vaccinerade i kommunen

Vaccinationstakten i kommunen går upp och nu är nära 7 procent vaccinerade.

centrum_artikel_host

Siffror från Svenska vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt visar att 2541 kommuninvånare fått minst en dos av covid-19-vaccin. Det innebär att 6,8 procent av den vuxna befolkningen har vaccinerats. 2,5 procent har fått två doser.

Vaccineringen pågår just nu av 80+ invånare i hela regionen. Från slutet av mars kommer invånare födda mellan 1942-1951 att få ett bokningsbrev för att ta vaccinet. Enligt Newsworthy har fallen på särskilda boenden minskat kraftigt sedan vaccinationen inleddes.

Med dagens vaccinationstakt i Region Stockholm kommer man inte att nå målet om att alla ska erbjudas vaccinering till midsommar. Till i slutet av juni så kommer 31 procent av stockholmarna vara vaccinerade. Sigtuna har med sina 6,8 procent enbart Sollentuna, Sundbyberg och Solna bakom sig när det gäller lägre andel vaccinerade. Detta beror dock på att Sigtuna har en ung befolkning och färre äldre över 80 år.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

connys_helsida
mp_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
student_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
wenngarn_outsider
mp_outsider