centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Över 200 går på sommarlovsskola

Över 200 elever i kommunen går i år på sommarlovsskola för att läsa upp F-betyg: - I år har vi haft extra tryck på anmälningarna. Det känns väldigt roligt. Det blir fler och fler anmälningar för varje år. Eftersom resultat tar tid känns det bra att vi som kommun även erbjuder lovskola för sexor och sjuor, något som inte är lagstadgat, säger Mari Allnér, ansvarig för sommarlovsskolan.

centrum_artikel_host

Elever som har F i kärnämnen som matematik och svenska kan söka till sommarlovsskolan för att nå ett E och därmed behörighet till många av programmen i gymnasiet. Nu finns lovskola inte bara på sommarloven utan även i samband med höstlov, sportlov och påsklov.
– Nytt för i år är att kommunen erbjuder en extra lovskolevecka för just elever som gått ut årskurs nio. Många har det ganska tufft. För att de ska få chans att få behörighet inför hösten ger vi dem nu den möjligheten. Det känns väldigt kul. De här veckorna efter skolavslutningen kan alltså förändra flera elevers framtid, uppger Mari Allnér, ansvarig för lovskolan

Även simskola finns under sommarskolan eftersom ett är ett kunskapskrav att kunna simma 250 meter för att nå E i betyg, varav 50 meter är ryggsim. Lovskolan vänder sig till elever i åk 6, 7 8 och 9 oavsett om eleverna går i kommunal eller friskola.

Läs mer om lovskolan här

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider