kyrka_advent _pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 19 000 smittade i länet

Region Stockholm meddelar att 19 220 stockholmare smittats med covid-19 under årets sista vecka.

centrum_artikel_host

Antalet coronafall i regionens 26 kommuner uppgick förra veckan till 19 220. En ökning med 99 procent enligt Region Stockholm. 281 stockholmare fick vård på sjukhus för covid-19-relaterade symtom.
– Vi noterar även en tydlig ökning av antalet patienter med covid-19 på våra sjukhus. Det är 38 fler inlagda jämfört med förra veckan. Vi måste tyvärr utgå ifrån att ökningen kommer att fortsätta, då det brukar ta ett par veckor mellan att en person smittas och att sjukdomen visar sig så allvarlig att den kräver sjukhusvård, säger chefsläkare Johan Bratt

Vården uppges även vara belastad med inte bara covidpatienter utan säsongsinfluensa och halkolyckor. Alla ska dock ha möjlighet till vård enligt Bratt.

Nästan 63 000 tester analyserades under årets sista vecka, 27 procent var positiva vilket är högre än veckan dessförinnan då andelen positiva var 14 procent. De flesta fall är omikron som uppges vara mer smittsam. Behöver man test så är det via Alltid öppet där man kan få hemtest, drive-in-test eller att man hämtar på apotek. Man kan också gå till regionens mobila provtagningsbussar.

julmarknad_2022
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh
swedol_outsider