valstadagen_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 19 000 smittade i länet

Region Stockholm meddelar att 19 220 stockholmare smittats med covid-19 under årets sista vecka.

centrum_artikel_host

Antalet coronafall i regionens 26 kommuner uppgick förra veckan till 19 220. En ökning med 99 procent enligt Region Stockholm. 281 stockholmare fick vård på sjukhus för covid-19-relaterade symtom.
– Vi noterar även en tydlig ökning av antalet patienter med covid-19 på våra sjukhus. Det är 38 fler inlagda jämfört med förra veckan. Vi måste tyvärr utgå ifrån att ökningen kommer att fortsätta, då det brukar ta ett par veckor mellan att en person smittas och att sjukdomen visar sig så allvarlig att den kräver sjukhusvård, säger chefsläkare Johan Bratt

Vården uppges även vara belastad med inte bara covidpatienter utan säsongsinfluensa och halkolyckor. Alla ska dock ha möjlighet till vård enligt Bratt.

Nästan 63 000 tester analyserades under årets sista vecka, 27 procent var positiva vilket är högre än veckan dessförinnan då andelen positiva var 14 procent. De flesta fall är omikron som uppges vara mer smittsam. Behöver man test så är det via Alltid öppet där man kan få hemtest, drive-in-test eller att man hämtar på apotek. Man kan också gå till regionens mobila provtagningsbussar.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

centrum_host_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

connys_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

valstadagen

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
wenngarn_outsider
student_outsider
ridskola_2020_outsider
valstadagen_outsider
nrh
mp_outsider
joes_outsider
connys