sap_feb_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 19 000 smittade i länet

Region Stockholm meddelar att 19 220 stockholmare smittats med covid-19 under årets sista vecka.

centrum_artikel_host

Antalet coronafall i regionens 26 kommuner uppgick förra veckan till 19 220. En ökning med 99 procent enligt Region Stockholm. 281 stockholmare fick vård på sjukhus för covid-19-relaterade symtom.
– Vi noterar även en tydlig ökning av antalet patienter med covid-19 på våra sjukhus. Det är 38 fler inlagda jämfört med förra veckan. Vi måste tyvärr utgå ifrån att ökningen kommer att fortsätta, då det brukar ta ett par veckor mellan att en person smittas och att sjukdomen visar sig så allvarlig att den kräver sjukhusvård, säger chefsläkare Johan Bratt

Vården uppges även vara belastad med inte bara covidpatienter utan säsongsinfluensa och halkolyckor. Alla ska dock ha möjlighet till vård enligt Bratt.

Nästan 63 000 tester analyserades under årets sista vecka, 27 procent var positiva vilket är högre än veckan dessförinnan då andelen positiva var 14 procent. De flesta fall är omikron som uppges vara mer smittsam. Behöver man test så är det via Alltid öppet där man kan få hemtest, drive-in-test eller att man hämtar på apotek. Man kan också gå till regionens mobila provtagningsbussar.

centrum_host_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida
spedition_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

connys_helsida
sportlov

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
centrum_outsider_host
connys
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out