eu_valet_panorama

Över 1800 fall förra veckan i Region Stockholm

Region Stockholms siffror för förra veckan visar på 1830 nya covid-19-fall.

centrum_artikel_host

På regionsnivån fortsätter covid-19-fallen att öka. Mellan 3-9 augusti provtogs 1830 stockholmare med covid-19. Som märsta.nu rapporterade förra veckan så är det alltså inte Sigtuna kommuns invånare som står för fallen då det varit konstant mellan 6-10 smittade under flera veckors tid.
– Utvecklingen är bekymmersam. Den går åt fel håll. Vi har närmare 2 000 nya smittade den här veckan när vi nu går in i en period där stockholmarna kommer tillbaka till skola och jobb, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

De flesta nya smittade är under 30 år och ovaccinerade. Unga kan i undantagsfall bli svårt sjuka enligt Rotzén Östlund. 57 personer vårdas just nu på sjukhus med covid-19.
– Det är en oroväckande men väntad ökning av patienter med covid-19 som vårdas vid våra sjukhus. Vi måste ta detta på största allvar, även om vi under de senaste veckorna noterar både upp- och nedgångar i antalet inlagda. Vår oro gäller främst den enskilda patientens hälsa, men även omsorg om medarbetarna i vården och att vi behöver komma i kapp den vård som skjutits upp på grund av pandemin, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Stockholm.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
connys
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out