nationaldagen_pan
Foto: Region Örebro län

Över 18 000 vaccinerade

Över 18 000 kommuninvånare har nu fått minst en dos av vaccin mot covid-19.

centrum_artikel_host

Drygt 18200 kommuninvånare har vaccinerats med en första dos mot covid-19 enligt siffror från Svenska vaccnationsregistret som Newsworthy har sammanställt. Det innebär 49 procent av den vuxna befolkningen, en uppgång med några procent sedan vecka 24. Var fjärde vuxen har fått två doser.

När det gäller invånare över 60 år har mer än 8 av 10 fått en första dos. Över 70 år är det 9 av 10. Nyligen släpptes vaccinationstider för 30-plussare. Där har 16,7 procent fått en första dos. Om alla över 18 år ska hinna få en dos innebär det att med nuvarande takt att 77 procent kommer vara vaccinerade till mitten av september. Andelen vaccinerade väntas öka kommande veckorna i och med att den yngre delen av befolkningen erbjuds vaccin.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
nationaldag_outsider