vinter_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Över 170 på sjukhus med corona

Region Stockholm uppger att över 170 personer vistas på sjukhus med covid-19.

centrum_artikel_host

Drygt 1100 stockholmare har konstaterats smittade med covid-19 förra veckan, 62 av dessa var provtagna på ett särskilt boende. 174 patienter uppges vara i behov av sjukvård och vårdas på något av regionens sjukhus. Det ska dock vara färre på sjukhus nu än föregående vecka. Tre av patienterna vårdas på intensiven.
– Även om vaccinationerna ger ett mindre skydd mot att bli smittad av de nya undervarianterna av omikron så vet vi att vaccinationerna ger ett mycket gott skydd mot att drabbas av ett mer allvarligt sjukdomsförlopp. Därför vill jag be dig att ta de vaccinationsdoser som du erbjuds, säger Elda Sparrelid.

storemore_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
ica_outsider
storemore_out
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider