eldsjal2024_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Över 14 000 vaccinerade

Nu har över 14 000 kommuninvånare över 18 år fått sin första vaccindos.

centrum_artikel_host

Vaccineringen mot covid-19 fortsätter i hög takt och enligt de senaste siffrorna från Vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt har nästan 4 av 10 kommuninvånare över 18 år fått en dos, eller 14 250 personer. 11 procent har fått båda doserna. Nästa vecka öppnar dessutom Vikingahallen upp för vaccinering när det troligtvis blir så att 40+ kan ta en spruta. Just nu är det dock personer födda 1976 eller tidigare som kan boka in sig via appen Alltid öppet.

I jämförelse med andra kommuner i länet är det tre kommuner över 50 procent, flest vaccinerade finns i Norrtälje med 57 procent. Lägst andel i Sundbyberg med var tredje invånare. Sigtuna är på plats 19 av 26 kommuner i andel vaccinerade. Detta beror på att man har en relativt ung befolkning.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_host_helsida
spedition_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
spedition_outsider