kommun_skoterska
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Över 14 000 vaccinerade

Nu har över 14 000 kommuninvånare över 18 år fått sin första vaccindos.

centrum_artikel_host

Vaccineringen mot covid-19 fortsätter i hög takt och enligt de senaste siffrorna från Vaccinationsregistret som Newsworthy sammanställt har nästan 4 av 10 kommuninvånare över 18 år fått en dos, eller 14 250 personer. 11 procent har fått båda doserna. Nästa vecka öppnar dessutom Vikingahallen upp för vaccinering när det troligtvis blir så att 40+ kan ta en spruta. Just nu är det dock personer födda 1976 eller tidigare som kan boka in sig via appen Alltid öppet.

I jämförelse med andra kommuner i länet är det tre kommuner över 50 procent, flest vaccinerade finns i Norrtälje med 57 procent. Lägst andel i Sundbyberg med var tredje invånare. Sigtuna är på plats 19 av 26 kommuner i andel vaccinerade. Detta beror på att man har en relativt ung befolkning.

joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

pantamera_avc_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

defacto_helsida
ica_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

centrum_host_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

sap_sep23_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna
connys_helsida
adhd_kommun

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
pantamera_out
nrh
socialdem_sep23_outsider
connys