moderat_pan_nov
Den första kommuninvånaren som vaccinerades Foto: Sigtuna kommun

Över 1100 vaccinerade

Över 1100 kommuninvånare har vaccinerats med en eller två doser mot covid-19.

centrum_artikel_host

Vaccineringen går vidare i kommunen och 3,1 procent är vaccinerade vilket motsvarar 1156 personer, 1,9 procent av dessa har även fått en andra dos. Antalet är dock lägre än i de flesta andra kommuner. Men fördelning av vaccin sker just nu baserat på vilket grupp som ska vaccineras och för Sigtuna kommuns del är en låg andel invånare boende på särskilt boende eller har hemtjänst. Utöver dessa grupper har personer som arbetar inom omsorg och LSS i kommunal verksamhet vaccinerats.

I ett länsperspektiv ökade takten i vecka 7 med cirka 21 000 vaccinerade. 7 procent av befolkningen över 70 år har fått minst en vaccindos. 3 av 10 90-plus har också fått en dos. Norrtälje har vaccinerats största andelen av sin befolkning med 6,8 procent. Sigtuna är på plats 20 av 26 kommuner när det gäller andel vaccinerade. Alltså 19 kommuner har vaccinerat fler, sex har vaccinerat färre.

vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida
moderat_pan_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
swedol_outsider
dackskifteoutsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider