vintermarknad_pan
Foto: Norrtälje kommun

Över 1000 fall i kommunen

Smittspridning av covid-19 fortsätter upp och förra veckan passerade Sigtuna över 8000 fall totalt under pandemin.

centrum_artikel_host

Siffror från FHM visar att 1043 fall av covid-19 konstaterades i kommunen för vecka 3, den är en ökning med mer än 400 fall jämfört med vecka 2 och under pandemin har nu drygt 8000 fall konstaterats i kommunen. Den gångna veckan är det veckan med mest konstaterade fall i kommunen. Smittspridningen är hög i samtliga grannkommuner och resten av länet.

I hela länet var det drygt 63000 konstaterade fall för vecka 3 och ytterligare 36 har rapporterats in som avlidna. Totalt under pandemin har 4700 stockholmare mist livet med covid-19. 15 person uppges ha fått intensivvård förra veckan med covid-19.
– Den mycket höga smittspridningen har medfört utmaningar med bemanning i sjukvården, äldreomsorgen och andra samhällsviktiga funktioner men har från årsskiftet inte föranlett en motsvarande ökning av allvarlig sjukdom och död, uppger FHM:s generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

Tegmark Wisell säger vidare att åtgärderna mot smittspridningen av covid-19 ska vara proportionerliga och inte mer inskränkande än nödvändigt, därför planeras det att avveckla restriktioner och rekommendationer 9:e februari i och med att den mycket höga smittspridningen inte lett till ökning av allvarlig sjukdom och död.
– Det är fortsatt viktigt skydda dem som är mest sårbara för sjukdomen och att alla som har möjlighet vaccinerar sig.

dackskifte_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
connys
nrh
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider