eu_valet_panorama
Foto: Norrtälje kommun

Över 1000 fall i kommunen

Smittspridning av covid-19 fortsätter upp och förra veckan passerade Sigtuna över 8000 fall totalt under pandemin.

centrum_artikel_host

Siffror från FHM visar att 1043 fall av covid-19 konstaterades i kommunen för vecka 3, den är en ökning med mer än 400 fall jämfört med vecka 2 och under pandemin har nu drygt 8000 fall konstaterats i kommunen. Den gångna veckan är det veckan med mest konstaterade fall i kommunen. Smittspridningen är hög i samtliga grannkommuner och resten av länet.

I hela länet var det drygt 63000 konstaterade fall för vecka 3 och ytterligare 36 har rapporterats in som avlidna. Totalt under pandemin har 4700 stockholmare mist livet med covid-19. 15 person uppges ha fått intensivvård förra veckan med covid-19.
– Den mycket höga smittspridningen har medfört utmaningar med bemanning i sjukvården, äldreomsorgen och andra samhällsviktiga funktioner men har från årsskiftet inte föranlett en motsvarande ökning av allvarlig sjukdom och död, uppger FHM:s generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

Tegmark Wisell säger vidare att åtgärderna mot smittspridningen av covid-19 ska vara proportionerliga och inte mer inskränkande än nödvändigt, därför planeras det att avveckla restriktioner och rekommendationer 9:e februari i och med att den mycket höga smittspridningen inte lett till ökning av allvarlig sjukdom och död.
– Det är fortsatt viktigt skydda dem som är mest sårbara för sjukdomen och att alla som har möjlighet vaccinerar sig.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
eu_valet_outsider