vinter_pan
En lastbil som välte på väg 263 i samband med snöovädret för två veckor sedan.Foto: Insändarbild

Ovanligt många trafikolyckor i november

November var den mest olycksdrabbade månaden i år i länet och i Sigtuna rapporteras det in om 15 trafikolyckor.

centrum_artikel_host

Snöovädret som drog in för två veckor sedan orsakade hälften av de 15 olyckor som inträffade i kommunen i november. På bara några timmar var det 7-8 trafikolyckor med anledning av vädret som drog in i kombination med att bilister inte hunnit byta till vinterdäck. Tio trafikolyckor skedde på E4:an i november, fyra olyckor på väg 263 och en olycka på 273 öster om Arlanda. November var den mest olycksdrabbade månaden i år i hela länet med hela 362 trafikolyckor, 58 av dessa inträffade på E4:an mellan Sigtuna och Södertälje kommuner.

Källa: Newsworthy

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
storemore_out
swedol_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
oppethus_out
joes_outsider
pantamera_out