centrum_panorama_hostshopping
Jesper Östlund då det begav sig i SkånelaFoto: Magnus Granhagen/Arkiv

Östlund blir landslagstränare

Skånelaiten och förre märstabon Jesper Östlund har utnämnts till förbundskapten för U18-landslaget: - Det är en ära att få leda ett landslag, säger Östlund i en kommentar.

centrum_artikel_host

Jesper Östlund tog upp Hallby till Handbollsligan redan i sin debutsäsong med jönköpingslaget, i sin andra säsong höll han dem kvar i landets högsta serie. Nu har han utsetts till förbundskapten för U18-landslaget. Han tar över efter Tomas Axnér som blir förbundskapten för damlandslaget.
– Jag tvekade inte en sekund när frågan kom utan ser det här som en jätterolig utmaning. Jag får ett stort ansvar för framtiden för svensk handboll med utbildning och utveckling av unga talanger. Det är en ära att få leda ett landslag och någonting jag drömt om sedan jag blev tränare, säger Östlund i ett uttalande till Handbollförbundets hemsida.

Jesper och Jimmy ledde under flera år Skånelas herrlag, Jesper var ett tag även spelande tränare. Karriären fick dock ett abrupt slut på grund av skador. Idag är han 29 år och får ses som en meriterad tränare. Hans förhoppning på landslaget är att de ska hävda sig på högsta nivån. Många av spelarna har även fått chansen i Handbollsligan, konstaterar Östlund.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
klara_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider