eu_valet_panorama
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Ortodox påsk firades med glädje och gemenskap i Märsta

Under lördagen samlades församlingen och barnen i St Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta för att fira den ortodoxa påsken med glädje och gemenskap.

centrum_artikel_host

Kyrksnas ungdomsstyrelse anordnade en påsk CARNIVAL för att påminna deltagarna om den verkliga innebörden av påsken – Jesus uppståndelse.

Den ortodoxa påsken är en av de viktigaste högtiderna inom den ortodoxa kristendomen och firas till minne av Jesus Kristus uppståndelse från de döda. Firandet av den ortodoxa påsken skiljer sig från den protestantiska och katolska påsken på grund av skillnader i kalendern som används för att beräkna datumet för påskdagen.

Under påsken Carnival i Märsta fick deltagarna möjlighet att delta i olika aktiviteter, inklusive grillning, hoppborg, lekar, dans och skratt. Evenemanget var avsett att samla församlingen och ge en möjlighet för både barn och vuxna att fira tillsammans under kyrkans tak.

”Vi ville skapa en atmosfär av glädje och gemenskap där vi tillsammans kunde reflektera över den andliga betydelsen av påsken och glädjen över Jesus Kristus uppståndelse”, säger en representant för St Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkans ungdomsstyrelse.

Den ortodoxa påsken är en viktig högtid för miljontals människor runt om i världen och markerar en tid för bön, fröjd och reflektion över den kristna tron. Firandet av denna högtid i Märsta visar på den rika mångfalden av religiösa traditioner och gemenskapens betydelse i samhället.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

bygdensdag_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider